Skip to content

johan van bever

advertentie
Dikke Truiendag: IZOO zamelt kleren in
De Vrije Basisschool IZOO van Oosterzele organiseerde op "dikke truiendag" een inzamelactie met als slogan "Met een warm hart voor iedereen". 

De school wou meer doen dan alleen de verwarming wat lager zetten. Na een opwarming met ochtendgym zamelden de leerlingen de kleren in die iedereen meebracht voor mensen die het meer dan eens koud hebben.

De directeur ging samen met enkele leerlingen de ingezamelde kleren zelf overhandigen aan de vzw Toontje in Gentbrugge. Deze vzw zorgt ondermeer voor het aanbieden van kleren aan mensen die het nodig hebben.

IZOO zamelde 15 grote zakken kleren in. Bij de overhandiging van de kleren werd de delegatie ontvangen en kreeg men een rondleiding in de gebouwen van de vzw. Men maakte er kennis met de boetiek, de 2de handsklerenwinkel, de verschillende bergingen, de winkel waar voedselpakketten worden aangeboden, de sociale dienst en het praatcafé waar de kansarmen een kop koffie of een kommetje soep kunnen krijgen. Er was net een pannenkoekendag dus kregen de Oosterzeelse bezoekers in het praatcafé een pannenkoek en een kop chocomelk aangeboden.