Skip to content

johan van bever

advertentie
De gemeente Oosterzele weet nog niet op welke manier de fuifzaal in de Lange Ambachtstraat zal ingericht worden. Er volgt een nieuwe overlegronde. Dit is het gevolg van een aanpassing van het ontwerp. De nieuwe raming bedraagt nu 1.449.091 euro en het schepencollege vindt dat een beetje veel. Dat is een miljoen euro meer dan oorspronkelijk gedacht.
Het gemeentebestuur kocht het pand in 2006 voor 528.000 euro. Er zou een fuifzaal komen, maar ook plaats voor het PWA, de strijkwinkel en de groendienst. Er werd een eerste ontwerp gemaakt en de kosten werden geschat op 430.000 euro. Maar dat ontwerp hield onvoldoende rekening met de akoestische vereisten voor een fuifzaal.
Die akoestische aanpassing kost nu een miljoen meer. Het schepencollege is zelf geschrokken van dat bedrag reageert schepen Christ Meuleman. Daarom wil de gemeente sommige kosten in vraag stellen en gaat men met alle betrokken partijen opnieuw rond de tafel zitten om te overleggen wat er moet gebeuren. De fuifzaal komt er wel maar de vraag is in welke vorm.