Skip to content

johan van bever

advertentie

Vanaf 1 april 2009 zal de Oosterzeelse bevolking iets meer moeten betalen voor de inzameling van restfractie, luiers en GFT. Dat besliste het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Milieu Land van Aalst (IlvA). In Oosterzele betalen de inwoners vanaf 1 april 1,50 euro voor een sticker. Tot nu is dat nog 1 euro. 

Oosterzele blijft ervoor pleiten om de inzameling van de restfractie per container te behouden. In andere gemeenten moet dat met afvalzakken gebeuren. Volgens schepen Els De Turck betekenen de containers een grote luxe voor de inwoners.

Wie nog stickers van 1 euro heeft en een container van 240 liter gebruikt, kleeft daar vanaf 1 april 3 stickers op. Wie een container van 140 liter gebruikt, kan bij de winkelier zijn oude stickers van 1 euro omruilen voor stickers van 1,50 euro. De prijs van een PMD-zak blijft 0,25 euro/stuk en voor de luier-zak wordt dit 0,60 euro.

De afgelopen vijf jaar heeft IlvA de prijzen voor de afvalinzameling niet aangepast, terwijl de kosten wel erg gestegen zijn. Om de dienstverlening van de afvalinzameling financieel verantwoord te houden, is een prijsstijging noodzakelijk zegt schepen De Turck.