Skip to content

johan van bever

advertentie
Sinds kort staan er onbemande snelheidscamera’s op de N42 in Oosterzele, ter hoogte van de kruispunten met de Reigerstraat en de Houtemstraat. De snelheid op deze kruispunten is beperkt tot 70 km per uur. Een volgende stap in de beveiliging van de N42 wordt het weghalen van het traag verkeer. Dat moet gevaarlijke inhaalbewegingen voorkomen. Dat blijkt uit het antwoord van minister Hilde Crevits op een vraag van Vlaams parlementslid Cindy Franssen.

Er was aanvankelijk gedacht aan een inhaalverbod, ondersteund met het plaatsen van stootbanden of paaltjes in de middenberm maar het Agentschap Wegen en Verkeer ziet dat niet zitten. Dergelijke opstellingen vormen soms verrassende obstakels die tot nieuwe ongevallen aanleiding kunnen geven.

Het landbouwverkeer moet dus zo snel mogelijk van de N42 weg. Dat kan tussen de N465 en de N46 in Zottegem. De landbouwvoertuigen kunnen gebruik maken van het oude tracé van de N42 en van ventwegen. Sommige gedeelten van die ventwegen moeten wel eerst nog in berijdbare toestand gebracht worden.