Skip to content

johan van bever

advertentie
Drie scholen rijden per fiets rond Vlaanderen
In Oosterzele hebben IZOO, de Leefschool en de Vrije Basisschool Moortsele-Landskouter het startschot van de actie ‘Fiets met je klas rond Vlaanderen’ gegeven.

Hiervoor was een aantal leerlingen per fiets naar de binnenkoer van het gemeentehuis gekomen. Deze scholen doen mee aan de Vlaamse campagne  ,,Fiets met je klas rond Vlaanderen'' in het kader van de Vlaamse Fietsweek, een organisatie van de Stichting Vlaamse Schoolsport. Deze actie wordt ondersteund door het gemeentebestuur van Oosterzele en het Comité Veilig Naar School.

De leerlingen kregen van schepen Christ Meuleman vier uitdagingen mee. De leerlingen moeten zoveel mogelijk met de fiets naar school komen en er zo voor zorgen dat ze samen een afstand doen die overeenkomt met de omtrek van Vlaanderen. Die bedraagt ongeveer 760 kilometer. Een tweede opdracht is om de kleuters van de derde kleuterklas te leren fietsen op twee wielen. Per school verwacht schepen Meuleman dat er minstens 1 fietspoollijn georganiseerd wordt. Tenslotte moet elke school tegen de slothappening op 3 juni een passend lied componeren en het met de ganse groep brengen tijdens het evenement.