Skip to content

johan van bever

advertentie
Het gemeentebestuur van Oosterzele gaat het terrein voor het waterzuiveringstation in Scheldewindeke aanleggen met openbare voorzieningen. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Er zal stapelplaats worden gebouwd waar technische dienst en groendienst terecht kunnen om zaken zoals strooizout of grasmaaisel te stockeren. Mogelijks kan daar later ook een demoplaatsen voor thuiscomposteren ingericht worden. Er komt een parking en evenementenplein waar organisatoren hun tent kunnen plaatsen.

Op een berm rondom het plein worden bomen aangeplant. Die zullen volgens schepen van openbare Werken Christ Meuleman de visuele hinder voor de omgeving beperken en ook een buffer betekenen voor geluid.

Deze werken worden een jaar vroeger uitgevoerd dan oorspronkelijk gepland, ondermeer met het oog op de festiviteiten van KVV Windeke die in het weekend van 15 en 16 mei Eddy Wally uitnodigt in de feesttent.

De parking aan het waterzuiveringstation zal ook de uitwijkplaats zijn voor vrachtwagens die niet langer meer op het marktplein van Scheldewindeke mogen parkeren. Op het marktplein worden twee extra plaatsen voor gehandicapten aangeduid zodat het totaal op vier komt.