Skip to content

johan van bever

advertentie
Turnclub Olympia vraagt eigen zaal
Turnclub Olympia Oosterzele heeft op de gemeenteraad een pleidooi gehouden voor een eigen sportzaal.

De club had voldoende handtekeningen verzameld om de vraag als punt op de agenda van de gemeenteraad te brengen.

De club viert in 2010 zijn twintigjarige bestaan en heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Momenteel heeft de club 340 leden en 30 trainers. Olympia geeft recreatieve gymnastiek voor kinderen vanaf 3 jaar. De club neemt ook deel aan wedstrijden demo, acro en tumbling.

In het demo werd Olympia “Best Show Team 2009” en dat zorgt voor optredens in binnen- en buitenland. In het acro wordt ook aan internationale wedstrijden deelgenomen. Dat betekent dat er veel getraind moet worden. De club heeft dus elke dag een zaal met een olympische wedstrijdvloer nodig, een verende vloer van 12 op 12 meter.

De sporthal De Kluize is echter overbezet waardoor trainingen geschrapt moeten worden. Tijdens de vakantie, als de leden tijd hebben, is de sporthal ingenomen voor de grabbelpas of de speelpleinwerking. Met eigen accommodatie kan de club zich beter voorbereiden op de wedstrijden.

Het gemeentebestuur van Oosterzele wil de vraag ter harte nemen en zamelt nu informatie in over leegstaande infrastructuur in en rond Oosterzele.