Skip to content

johan van bever

advertentie
Wilfried Verspeeten is nieuwe schepen 
Tijdens de gemeenteraad van Oosterzele heeft Wilfried Verspeeten zijn eed als nieuwe schepen afgelegd.

Hij volgt Christiane Schreyen op die vanaf 1 januari gewoon gemeenteraadslid wordt. Welke bevoegdheden Wilfried Verspeeten op zich zal nemen is nog niet helemaal duidelijk. Dat wordt bepaald tijdens het schepencollege op 5 januari.

Christiane Schreyen speelde een belangrijke rol in het politieke leven van Oosterzele.  Ze heeft meer dan duizend huwelijken voltrokken en ging op bezoek bij meer dan duizend jubilarissen. 21 jaar lang was ze bevoegd voor de burgerlijke stand. Ze was ook 2 jaar waarnemend burgemeester.

Tijdens de gemeenteraad werd haar ook de eretitel van schepen toegekend maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Gemeenteraadslid Luc Verbanck wees er op dat Ernest De Witte de titel niet kreeg zolang hij zetelend raadslid was. Verbanck vindt dan ook dat Christiane Schreyen die wachttijd in acht moet nemen. Ze kan de titel trouwens toch niet dragen zolang ze in de gemeenteraad zetelt.

Uiteindelijk werd er toch gestemd over de voordracht. Raadslid Schreyen stemde mee over zichzelf. Meteen werd ook al een volgende wissel aangekondigd. Over twee jaar stopt schepen Paul Cottenie.