Skip to content

johan van bever

advertentie
Het gemeentebestuur van Oosterzele heeft de vernieuwde Meersstraat en Moortelbosstraat feestelijk ingehuldigd. De Meersstraat is intussen wel al anderhalf jaar af. De klachten in de beiden straten situeerden zich vooral rond overdreven snelheid, te zwaar verkeer die samen met losliggende betonvakken trillingen in de woningen veroorzaakten en een algemeen onveilige verkeerssituatie voor de zwakke weggebruikers.

Het gemeentebestuur opteerde voor een volledige heraanleg van de Meerstraat met meer ruimte voor voetgangers, verkeersremmers, wegversmallingen en fietssuggestiestroken. Met dit ontwerp moet de Meerstraat opnieuw een lokale woonstraat worden en niet meer de doorgangsroute van weleer zijn. Intussen is uit politiemetingen gebleken dat de snelheid van de gemiddelde gebruiker gedaald is.

Voor de Moortelbosstraat is het een gelijkaardig verhaal. Aangezien de Moortelbosstraat een te beperkte ruimte heeft voor de aanleg van fietspaden, heeft het gemeentebestuur geopteerd voor een heraanleg van de Moortelbosstraat met ook daar meer ruimte voor voetgangers, verkeersremmers, wegversmallingen en fietssuggestiestroken zodat het niet langer een sluipweg zou zijn. De bestaande wegbedekking werd overlaagd met een gewapende asfaltstrook zodat ook het wegbeeld verfraaid werd. Deze werken werden vorige week afgerond.