Skip to content

johan van bever

advertentie
In Oosterzele stapt OCMW-raadslid Yvan Roelekens met onmiddellijke ingang over van oppositiepartij SVVO naar de meerderheidspartij CD&V. Roelekens herkende zich naar eigen zeggen al jaren niet meer in de stijl van SVVO.

Yvan Roelekens schrijft als volgt zijn motivatie:

'De weinig constructieve manier waarop SVVO momenteel aan gemeentepolitiek doet stoort mij in groeiende mate. SVVO geraakt niet los van de demonen uit het verleden. Wanneer frustratie en rancune de basis vormen van politiek bedrijven, wijkt het positieve. Over positieve realisaties van de meerderheid mag sinds jaren in SVVO-middens met geen woord worden gerept, integendeel.

Wie me kent weet dat ik in dergelijk klimaat niet kan aarden en ook niet wil werken. Ik koos destijds voor een politiek engagement omdat ik op die manier een bijdrage kon en wou leveren aan de opbouw van de gemeente ten bate van de mensen. Aan die houding is ook vandaag nog niets veranderd. Ik ga voor het positieve en ik weiger daarbij achterom te kijken.

Voor mij is alleen de toekomst belangrijk. Ik wil verder de handen uit de mouwen steken, mensen helpen, op een constructieve wijze stenen op mekaar leggen en bouwen aan een beter Oosterzele waar het goed is om wonen. Bij de Oosterzeelse CD&V onderken ik diezelfde ambitie.'