Skip to content

johan van bever

advertentie
Vlaams parlementslid Sas Van Rouveroij vraagt Vlaams minister Hilde Crevits of het Vlaams Gewest maatregelen zal nemen om de verkeersveiligheid te verhogen op de Geraardsbergsesteenweg ter hoogte van de Rooberg in Landskouter. Van Rouveroij stelde de vraag op initiatief van gemeenteraadslid Filip Michiels. Recent gebeurde een ongeval met dodelijke afloop ter hoogte van het kruispunt met de Rooberg in Landskouter.

Buurtbewoners klaagden in een open brief dat eerdere meldingen over de verkeersonveilige situatie aan het ‘Meldpunt Wegen’ tot op heden onbeantwoord bleven. De weg neemt ter hoogte van de afslag Rooberg een bocht waarbij het verkeer weinig overzicht heeft over het verkeer dat uit de tegenovergestelde richting komt.

In zijn vraag polst Sas van Rouveroij bij de Minister of er op korte termijn zal onderzocht worden of er maatregelen kunnen genomen worden om de verkeersveiligheid te verhogen. Hij wil verder weten of er plannen zijn om op middellange termijn meer ingrijpende maatregelen te treffen.

Het antwoord wordt binnen de maand verwacht.