Skip to content

johan van bever

advertentie
Voortaan kan men met de molenaar op wandel in Moortsele. Met DigiRoute42 ontwikkelen de bibliotheken van Route 42 zes geanimeerde wandelroutes in evenveel gemeenten in de Vlaamse Ardennen: Velzeke, Zonnegem, Waarbeke, Woubrechtegem,Sint-Maria-Lierde en nu ook in Moortsele.

Schrijver Bob Van Laerhoven, winnaar van onder andere de Hercules Poirot prijs & filmmaker Nicolaas Rahoens, gerenommeerd filmmaker, sloegen de handen in elkaar om een beeldverhaal over Moortsele en omstreken te maken.

Aan de hand van 14 korte filmfragmenten vertelt de geest van een oude Molenaar uit Moortsele, gespeeld door Bob Van Laerhoven zelf, over de boeiende geschiedenis van dit stukje Land Van Rhode. Bijzondere weetjes over de streek, zijn bewoners en het erfgoed kan je volgen op een mooi -met gps uitgestippeld- parcours van een kleine 10 km.

Schepen Paul Cottenie stelde dit weekend de wandeling en de filmpjes in première voor. Oosterzele heeft er een mooie toeristische troef bij die beslist ook de moeite loont voor mensen uit eigen streek.

Om deze geanimeerde wandeling te volgen kan je gebruik maken van een gratis toestel via de bibliotheek. Een eigen smartphone gebruiken kan ook (via gratis download).

Hoe deze digitale Vlaamse Ardennen routes werken en hoe je de route ‘ De Molenaar’ van Bob Van Laerhoven kan beleven, kom je te weten via de bibliotheek of via www.toerismevlaamseardennen.be .