Skip to content

johan van bever

advertentie
In de gemeenteraad van Oosterzele werd het aangepaste GAS-reglement goedgekeurd waardoor jeeps en quads geen gebruik meer mogen maken van voetwegen. Het GAS zijn de gemeentelijke administratieve sancties. Die worden gebruikt om overlast te bestraffen. Dergelijke inbreuken worden door het parket niet meer vervolgd. Voornamelijk quads worden niet meer toegestaan op de voetwegen in de ganse politiezone waar Oosterzele deel van uitmaakt.

Als men meemaakt dat dergelijke voertuigen 's nachts door privé-eigendommen scheuren, moet er opgetreden worden, vindt burgemeester Johan Van Durme. Om individueel geluidsoverlast vast te stellen moet de gemeente een beroep doen op meetinstrumenten van de provincie. Zelf het geluid meten is bijna onmogelijk. De maatregel is terecht vindt de burgemeester want er zijn geen goede ervaringen met quadbestuurders en ze brengen mensen in gevaar.

Gemeenteraadslid Lieven De Corte van SVVO ziet in het reglement een kwalijke evolutie. Bij bepaalde klachten worden bepaalde beslissingen genomen waar dan iedereen het slachtoffer van wordt. En wat met de wielertoeristen en de motorrijders? Men kan de gemeente niet vol leggen met betonblokken zodat ze niet meer kunnen passeren. Een mens moet ook een beetje vrijheid hebben. De Corte pleit ervoor enkel te sanctioneren bij storend gedrag.

Volgens schepen Christ Meuleman gaat het niet om enkele klachten maar is het reglement aangepast op basis van heel veel klachten.