Skip to content

johan van bever

advertentie
De 16-jarige Jana uit Oosterzele is terug van de Zuiddag in Tanzania. Samen met Nele en Ine uit Aalst vertegenwoordigde ze de 10.000 jongeren uit België die op donderdag 20 oktober deelnemen aan de campagne 'work for change'. Overal in Vlaanderen en Brussel gaan op die dag leerlingen vrijwillig aan het werk. Het loon dat ze ontvangen staan ze af aan en jongerenproject in Tanazanie.

12 dagen lang dompelden de Zuiddag-ambassadeurs zich onder in het leven van Tanzaniaanse jongeren. Voor Work for Change 2011 koos Zuiddag een project van de Belgische organisatie Trias rond ondernemende jongeren in Tanzania. De grootste focus van dit project is jongeren de middelen in handen te geven hun toekomst veilig te stellen. Dit wordt gerealiseerd door hen te verenigen, vormingen aan te bieden, een bedrijf op te starten en hen toegang te verlenen tot financiële instellingen.

Zoals elk jaar stuurde Zuiddag enkele jongeren op pad om de situatie in Tanzania te leren kennen. Samen met een filmploeg maakten de ambassadeurs een korte themafilm om hun boodschap en het thema van deze editie 2011 over te brengen naar Vlaanderen. Op hun beurt komen de Tanzaniaanse jongeren in oktober naar hier om hun verhaal te doen in verschillende scholen en steden. Daarnaast wordt lesmateriaal ontwikkeld en een jongerenmagazine gemaakt zodat jongeren van Noord en Zuid elkaars werkelijkheid leren kennen.