Skip to content

johan van bever

advertentie
De gemeenteraad van Oosterzele heeft het bestek en de raming voor de renovatie van de oude gemeenteschool in Landskouter tot 'gemeenschapscentrum Ijzeren Hekken' goedgekeurd. De kostprijs van de werken wordt geraamd op 307.961 euro, zonder BTW en zonder elektriciteit en verwarming. De werken bestaan uit  de renovatie van het bestaande gebouw, de aanbouw van een nieuwe polyvalente zaal dat plaats zal bieden aan 100 personen, een sanitair blok en een uitgeruste keuken.

'De grootste moeilijkheid is het niveauverschil op de locatie' vertelt schepen van Openbare Werken Christ Meuleman. 'Voor mindervaliden is alles aangepast zodat ze het gebouw vlot kunnen gebruiken. Het huidige toegangshekken zal geïntegreerd worden in de buitenaanleg. Eind 2012 zal de zaal gebruiksklaar zijn'.

Het nieuwe gemeenschapscentrum zal ook beschikken over moderne apparatuur zoals een vaste beamer en projectiescherm en internetaansluiting. Het geeft de lokale verenigingen de mogelijkheid om er infoavonden of vergaderingen te organiseren. Ook privépersonen kunnen er terecht voor het organiseren van familiefeesten.

Voor de volledige realisatie wordt 750.000 euro gereserveerd.