Skip to content

johan van bever

advertentie
Leefschool heeft kabouterpad
Op vrijdag 14 oktober namen de als kabouter verkleedde natuurouders de 2de en 3de kleuterklas van de Leefschool in Oosterzele mee op pad.

Leefschool heeft kabouterpadDaarvoor moesten ze niet naar het bos, de ruime schooltuin biedt immers genoeg groen om de natuur de ontdekken. 'De Leefschool houdt natuurbeleving hoog in het vaandel' vertelt directeur Martine Vande Moortele. 'Zich verbonden voelen met de natuur is in onze verstedelijkte maatschappij geen overbodige luxe. De zintuiglijke ervaring van de natuur staat centraal, zeker bij de kleinsten. Hun natuurlijke nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en krijgt de volle aandacht. Het team van de Leefschool werkt hiervoor samen met de natuurouders, een groepje ouders dat een opleiding volgde bij De Kaaihoeve. Zo ondersteunen deze ouders de juffen tijdens de natuurbeleving en gaan ze met kleine groepjes op stap.'

Leefschool heeft kabouterpadMet de komst van de herfst werkten enkele natuurouders een kabouterpad uit, een tocht doorheen de schooltuin, waarbij houten kabouters de locatie voor de verschillende opdrachten aanduiden. Zo mogen de kinderen kleuren met natuurlijke materialen, geuren speuren in de kruidentuin en net als eekhoorntjes hun wintervoorraad sprokkelen.

Op 18 november huldigen de kinderen, ouders en team van de Leefschool hun welverdiende derde MOS-logo in tijdens een praatcafé. Daar wordt op geklonken met een glaasje sap, geperst uit de oogst van de eigen leefschooltuin.