Skip to content

johan van bever

advertentie
Oosterzele werd getroffen door een valwind. Aan heel wat huizen zijn de daken afgerukt en garages en serres ingestort. Ook de voetbalkantine van SC Oosterzele ligt volledig in puin. Het rampenplan werd afgekondigd. De Lijn schrapte lijn 20 in Oosterzele omwille van de onbereikbare haltes. Hoewel vaak het woord 'windhoos' in de mond genomen wordt, gaat het om een valwind met snelheden ver boven de 100 km per uur.

In totaal werden 50 huizen zwaar beschadigd. Een tiental woningen is onbewoonbaar verklaard. Het gemeentebestuur van Oosterzele gaat de getroffen gezinnen helpen bij het indienen van een schadedossier. De schade is in kaart gebracht. Hiervoor werd een helikopter ingezet.

Voetbalclub SC Oosterzele is zwaar getroffen. De kantine is volledig weggeblazen. De brokstukken kwamen verderop op de huizen terecht. Volgens voorzitter Kris Govaert zal er dit seizoen niet meer gevoetbald kunnen worden op het veld dat bezaaid ligt met spullen, trofeeën, truitjes, ballen, kortom alles wat bij een voetbalclub hoort. Het veld ligt ook bezaaid met glasscherven. Er was al overleg met de burgemeester over de toekomst van de club. Hiervoor worden binnenkort de koppen bij elkaar gestoken.