Skip to content

johan van bever

advertentie
De valwind in Oosterzele heeft dinsdagochtend 98 schadegevallen opgeleverd. 9 huizen werden onbewoonbaar verklaard. De gezinnen kunnen bij familie of vrienden terecht. 2 andere gezinnen krijgen van de gemeente Oosterzele een noodwoning.
Het natuurfenomeen deed zich voor in Hogeveld, Achterdries, Groenweg en Geraardsbergsesteenweg in Oosterzele.  De voetbalkantine van SC Oosterzele op de Achterdries is volledig vernield. Er zal nu gezocht worden naar een andere terrein om de wedstrijden te spelen. De nieuwe gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers kwam ter plaatse. Volgens hem is het wonderbaarlijk dat er in dit natuurgeweld niemand gekwetste raakte. De politie bevestigt dit en volgens commissaris Geert Van Hoecke is het een geluk bij een ongeluk dat de valwind zich voordeed in de vroege ochtend, nog voordat de ochtstendspits op gang kwam. Een uur later zouden er heel wat mensen op straat gelopen hebben.
Het gemeentebestuur van Oosterzele roept alle getroffen inwoners op om hun schade vast te leggen op foto. Dat vergemakkelijkt de afhandeling van de schadedossiers. Men kan in het gemeentehuis terecht voor hulp bij het invullen van de aangifte. Er zijn ook luchtfoto's gemaakt om de schade op te meten. De gemeente zal een aanvraag indienen om de valwind te laten erkennen als natuurramp zodat de slachtoffers vergoed kunnen worden uit het rampenfonds.