Skip to content

johan van bever

advertentie

In Oosterzele pleit de burgemeester ervoor dat de bewoners van het centrum niet al te lang voor de winkels blijven staan met de wagen. Nu de werken in het dorp van Oosterzele bijna achter de rug zijn, werd  het signalisatieplan voorgesteld aan de buurtbewoners. De situatie gekend zoals voorheen blijft in grote lijnen dezelfde. De gewestweg blijft een doorgangsweg, het vernieuwde kerkplein en de zijweg blijven bedoeld voor bestemmingsverkeer.

Bij de herinrichting is vooral aandacht besteed aan de parkeersituatie. Zo zijn op drie locaties parkeerplaatsen voorbehouden voor kortparkeren. Door de parkeertijd te beperken tot maximum 30 minuten zullen ter hoogte van de handelszaken meer vrije parkeerplaatsen te vinden zijn. Het kerkplein, de parking ter hoogte van de gemeentelijke loods en rechtover het gemeentehuis worden voorbehouden voor langparkeerders.

Burgemeester Johan Van Durme vroeg aan alle buurtbewoners Dorp-Groenweg- Keiberg om tijdens de dag te parkeren aan de loods of op het plein rechtop gemeentehuis zodat de buurtwinkels een bereikbare en leefbare winkel kunnen hebben.