Skip to content

johan van bever

advertentie

De sluis van het provinciaal overstromingsgebied in Moortsele bleek defect bij de jongste overstromingen op vrijdagavond 8 november.  Door de hevige regenval kwam een deel van de Kasteelstraat onder water te staan. Op vraag van gemeenteraadslid Filip Michiels bevestigde het schepencollege van Oosterzele dat er inderdaad een defect was aan de klep van de sluis. Nochtans had de sluis de week voordien net een onderhoudsbeurt gekregen. De provinciale diensten hebben deze week met de onderhoudsaannemer deze week de installatie

 

'Het is vandaag zo dat momenteel maar 1 persoon binnen de provincie bevoegd is om de sluis manueel te openen. De kans bestaat altijd dat iemand verhinderd is, dus lijkt het me noodzakelijk om hier meerdere personen bevoegd voor te maken' zegt Michiels.

Volgens burgemeester Johan Van Durme zal het gevaar voor overstromingen weer wat kleiner worden nu de pompinstallatie in Melle klaar is. Deze pompt het water in de Schelde. Tot u kon dat niet wanneer het waterpeil van de Schelde te hoog staat.