Skip to content

johan van bever

advertentie

Oosterzele: Gymnasten naar het BK
Sien Baele uit Balegem, Elise Buggenhout uit Scheldewindeke en Laure De Pryck uit Zwalm behaalden op het Vlaams Kampioenschap acrobatische gymnastiek voor A-juniores in Puurs een 5de palats. Hiermee plaatsten ze zich voor het Belgisch kampioenschap.

Het drietal is aangesloten bij Turnclub Olympia Oosterzele. Ze strandden in Puurs op slechts 0,45 punten van het brons. Sien, Elise en Laure kunnen niet alleen uitkijken naar het Belgisch kampioenschap, ze treden ook aan in een internationale wedstijd op 4,5 en 6 april te Parijs.

Fien Engels uit Moortsele, Lara De Meulemeester uit Scheldewindeke en Delphine Van Cauwenberghe uit Zottegem werden 6de in het B-niveau en zijn eveneens geselecteerd voor het Belgisch Kampioenschap.

Wie het demoteam van Turnclub Olympia Oosterzele eens aan het werk wil zien kan op 12 april naar de Klokke Roeland Cup in Gent en op 26 april naar de Maneblusserscup in Mechelen. De jaarlijkse turnshow als afsluiter van het seizoen vindt plaats op 2 en 3 mei in de sporthal van Oosterzele.