Skip to content

johan van bever

advertentie

In derde provinciale is de topper Moortsele-Edeboys gespeeld. Edeboys is goed aan de competitie begonnen. Vorige week bleef het op 2-2 steken tegen Melsen en de ploeg verloor hierdoor de eerste punten van het seizoen. Edeboys stond bij aanvang van de wedstrijd op een tweede plaats op twee punten van leider Cercle Melle. Als Edeboys wilt blijven meedraaien in de top moest het in Moortsele winnen. Moortsele kon uit zijn eerste drie wedstrijden slechts 1 keer winnen. Vorige week verloor het nog van Vurste/Semmerzake met 4-1. Moortsele moest winnen om niet in de gevarenzone terecht te komen.

De eerste goede kans was voor de thuisploeg toen Kenny Duuytschaever gelanceerd werd. Hij kon niet voldoende goed afdrukken om doelman Ost te kloppen.

Het antwoord van Edeboys kon tellen. Na een hoekschop kwam de bal na een tussenstation bij Cedrik Moreel die droog tegen de netten knalde 0-1 na 9 minuten.

Moortsele ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die kort voor de rust. Dries Eeckhout werd gehaakt op het randje van het strafschopgebied. Kenny Duytschaever schoot vanop de stip de gelijkmaker binnen. 1-1 na 43 minuten.

In de tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden. Het was Moortsele die op voorsprong klom. Dries Eeckhout kopte een hoekschop binnen na 72' en maakte er zo 2-1 van.