Skip to content

johan van bever

advertentie

Beker van België: Nieuwe stunt van Windeke

In de tweede ronde van de Beker van België voetbal heeft KVV Windeke nu ook eersteprovincialer Eendracht Zele uitgeschakeld. Het werd 3-2. Hiermee levert de derdeprovicialer een tweede opeenvolgende stunt.

Dat Windeke de tweede ronde haalde was al een mirakel. Windeke versloeg eersteprovincialer Opstal met 2-4 en kreeg in de tweede ronde Eendracht Zele op bezoek. Zele speelde vorig jaar nog in vierde nationale. Opnieuw werd Windeke geen kans gegeven.

Zele begon met druk en schepte enkele kansen. Het kwam niet tot scoren en Windeke kwam net als tegen Opstal beter in de match. Toch klom Zele voor de rust op voorprong. Na 37' krulde Raf Fierens een vrije trap rechtsreeks via de paal in doel. 0-1 was de ruststand.

Beker van België: Nieuwe stunt van WindekeDe tweede helft begon met stuntwerk van Windeke. Na 51 minuten kopte Ridgy De Smet de gelijkmaker tegen de touwen en amper 7 minnuten later was een nieuwe bekerstunt in de maak toen Anjou Bangoura een voorzet van Bart Dierickx in doel verlengde. Plots stond het 2-1.

Zele zat helemaal met de handen in het haar toen Ahmet Turk op weg was naar de gelijkmaker maar afgevlagd werd door de lijnrechter. In de daaropvolgende fase ging Bart Dierickx ervandoor en hij liet die kans niet liggen: 3-1 met nog 20 minuten te spelen.

In toegevoegde tijd scoorde Hamza Amazou nog de aansluitingstreffer. Verder kwam Zele niet meer. Windeke maakt zich op voor de derde ronde, volgend weekend.