Skip to content

johan van bever

advertentie

In de derde ronde van de Beker van België heeft Windeke (3de provinciale) met 0-1 verloren van Grimbergen (3de nationale).

Windeke liet zich ondanks de vier klassen verschil niet wegspelen en ging gedreven zijn eigen kans. Windeke kwam zelfs vroeg in de wedstrijd bijna op voorsprong toen de bezoekende doelman zich helemaal verkeek op een uittrap van Windo-keeper Thomas De Keukelaere. De bal botste over zijn hoofd heen, een metertje naast het doel. Grimbergen dreigde een paar keer met ondermeer een schot op de paal maar de beste kans was voor Jonathan Schillewaert (Windeke) die een voorzet naar doel devieerde. Doelman Geert Lievens redde.

In de tweede helft verzuimde Amidu Bangura om Windeke verdiend op voorsprong te brengen. Hij kwam alleen voor de doelman maar besloot naast. Het doelpunt viel aan de andere kant na 62'. Een poging van Kevin Leemans werd ongelukkig in doel gewerkt.

Windeke ging nog vol voor de gelijkmaker maar Grimbergen had voldoende kwaliteit in huis om de wedstrijd uit te tikken en zich te verzekeren voor de vierde ronde. Bij Windeke treurt men niet. Het was een uitstekende bekercampagne waarbij Zele en Opstal (beiden uit eerste provinciale) werden gewipt.