Skip to content

johan van bever

advertentie
Een delegatie van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft een bezoek gebracht aan het Jules Matthijsstadion met het oog op de volgende voetbalcompetitie. Nu SV Zottegem in derde klasse speelt moeten er aan enkele veiligheidsvoorschriften voldaan worden. Dat betekent grondige werken aan het stadion. Het rapport zou eerstdaags op het schepencollege moeten aankomen.

De overdekte staantribune en de staantribune moeten borstweringen krijgen. De zittribune moet ingedeeld worden in vakken waardoor er slechts 20 mensen naast elkaar kunnen zitten. Met het oog op de risicowedstrijden zijn er nog enkele dringende aanpassingen noodzakelijk. De bezoekers zullen aan de overkant van de zittribune plaats nemen en het stadion betreden via de ingang Hemelrijck. Een deel van die staanplaatsen moet overdekt worden. Er moeten afsluitingen komen opdat de bezoekers en de thuissupporters elkaar niet kunnen ,,bezoeken''.

In de bocht langs de straatkant is er de mogelijkheid om een containerkantine te plaatsen om de bezoekers van drank te voorzien. Ook de bestaande kantine zal wat aangepast moeten worden. Aan de hand van het rapport kan het schepencollege dan de renovatie- en aanpassingswerken opstarten. Intussen nadert het nieuwe seizoen met rasse schreden. Op 29 juli speelt Zottegem de eerste ronde in de Beker van België, om 16 uur op eigen veld tegen Olsa Brakel. Naar aanleiding van het 85-jarig bestaan van de club organiseert SV Zottegem op 10, 11 en 12 augustus een driedaagse der kampioenen met optredens van ondermeer Dean en Udo.