Skip to content

johan van bever

advertentie
Luc Van Hecke, zonechef van de politiezone Zottegem-Herzele-Sint Lievens Houtem is vrijdag door de rechtbank van Oudenaarde vrijgesproken voor belangenneming. Ook een commissaris uit Zwalm die beschuldigd werd betrokken te zijn werd vrijgesproken.
De aanklacht was tweeëerlei. Vooreerst werd de poltiechef ervan beschuldigd om de aankoop van 25 pc's te hebben toegewezen aan het bedrijf van zijn schoonbroer, ook al had die zijn prijsofferte te laat ingediend. De rechter vond dat Luc Van Hecke niets ten laste kon gelegd worden want het was het politiecollege dat de aankoop goedkeurde.
In een tweede zaak werd Van Hecke ervan beschuldigd tussengekomen te zijn ten gunste van een café-uitbater en tevens lid van de gemeenteraad in Zottegem. De zonechef zou een negatief advies omgezet hebben in een positief advies. Ook in deze zaak is Luc Van Hecke vrijgesproken.
Omwille van deze rechtszaken werd Van Hecke onlangs uit zijn ambt ontzet door minister van binnenlandse zaken Patrick Dewael. Intussen werd hij door het politiecollege aangesteld om zichzelf te vervangen tot er een nieuwe procedure voor de aanstelling van een zonechef is afgerond.