Skip to content

johan van bever

advertentie
Peter Van Hove
Peter Van Hove uit Zottegem neemt eind augustus na twee jaar ontslag als nationaal secretaris van de partij Groen!. Hij keert terug naar het onderwijs. Van Hove blijft wel zetelen in de gemeenteraad van Zottegem.

Peter Van Hove was de rijzende ster in Groen!. Hij zette de palatselijke afdeling in Zottegem op de sporen en haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen vanuit het niets twee zetels. Intussen was hij ook aangesteld als nationaal partijsecretaris. Nu Groen! zichzelf opnieuw op de nationale kaart zette zou men verwachten dat er voor Peter Van Hove nog iets uit de lucht zou vallen. Hijzelf ziet dat blijkbaar niet zo en noemt ,,zijn missie volbracht''. Peter Van Hove keert terug naar Zottegem.

,,Van bij de aanvang van mijn mandaat was het al duidelijk dat ik na een tijdje zou terugkeren naar het onderwijs'' verklaart Van Hove. ,,Het laatste jaar was ontzettend druk en ik had haast geen tijd meer voor mijn partner, familie en vrienden. Mijn functie van nationale partijsecretaris liet zich trouwens moeilijk combineren met mijn lokaal mandaat in de gemeenteraad van Zottegem.''

Normaal gezien zou Van Hove pas eind oktober een beslissing nemen. Dan stopt Vera Dua als voorzitter en gaan de leden haar opvolger kiezen. Maar omdat op 1 september een nieuw schooljaar begint wou Van Hove niet wachten tot eind oktober.