Skip to content

johan van bever

advertentie
De provincie Oost-Vlaanderen en de Oost-Vlaamse Steden en Gemeenten bieden sinds kort een gratis verzekering voor vrijwilligers aan. De verzekering omvat de burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen en rechtsbijstand.

Een goede verzekering helpt organisaties en vrijwilligers om het risico dat er eens schade optreedt door een toevallige fout van een vrijwilliger op te vangen. Vooral kleinere verenigingen of bij kleine initiatieven zijn vrijwilligers doorgaans minder goed of zelfs helemaal niet verzekerd. De Nationale Loterij voorziet een subsidie van 850.000 euro om vooral de kleine en occasionele initiatieven een goede verzekering aan te bieden. De provincie Oost-Vlaanderen maakt hiervan dankbaar gebruik om aan organisaties de gratis verzekering aan te bieden.

De organisaties kunnen op een eenvoudige manier honderd gratis vrijwilligersdagen aanvragen bij hun stad of gemeente of bij de provincie. Eén vrijwilligersdag betekent een verzekering van één vrijwilliger voor één dag. Dat is vooral interessant voor kleine, tijdelijke organsaties en eenmalige initiatieven.

www.oost-vlaanderen.be/vrijwilligerswerk of 09/267.75.89.