Skip to content

johan van bever

advertentie
Het huidige aanbod aan internaten komt tegemoet aan de behoeften en de vrije keuze. Dat zegt Vlaams minister van onderwijs Frank Vandenbroucke. De laatste jaren schrijven zich meer jongeren in op een internaat. In Vlaanderen is het aantal in vijf jaar met 460 leerlingen toegenomen tot 11.313 internen.

In Oost-Vlaanderen kan men terecht in 29 internaten. Dat is op West-Vlaanderen na de provincie met de meeste instellingen.

Van de internaten in de streek van Wetteren en Zottegem is er de laatste vijf jaar vooral in Mariagaard en Stella Matutina een aanzienlijke stijging van het aantal inschrijvingen. De cijfers zijn gebaseerd op het aantal internen van het afgelopen schooljaar. In Mariagaard aan de Oosterzelesteenweg in Wetteren steeg het aantal internen naar 161, tien meer dan vijf jaar geleden. In Stella Matutina in de Groenstraat in Brakel steeg het aantal met 10 naar 95.

Bij de Paters Jozefieten aan de Brusselsesteenweg in Melle daarentegen is het aantal met 11 gedaald naar 293. Het internaat Sint Fransiscus in de Kasteeldreef in Brakel blijft elk jaar op ongeveer hetzelfde aantal internen: 53 en dat is 1 minder dan vijf jaar terug.