Skip to content

johan van bever

advertentie
Er is nog geen verbetering vast te stellen inzake het vandalisme in en rond het Egmontpark in Zottegem. Dat zegt het buurtcomité Egmontpark. Het enige wat daadwerkelijk verbeterde is het vastzetten van de zitbanken. Wandelaars moeten nu niet langer overal gaan zoeken waar die zitbanken zouden kunnen liggen zegt Wim T'Joen.

De omgeving van het Egmontpark is nog steeds een probleemkind. De omgeving verloedert door toedoen van groepen jongeren die er vandalisme plegen en afval achterlaten. De politie houdt verhoogd toezicht in en rond het park maar volgens het buurtcomité moeten die controles op meer kritische momenten uitgevoerd worden. De problemen beginnen immers pas als het jeugdhuis dicht gaat. Dan gaan de jongeren elders plekjes opzoeken, ondermeer in het oud schooltje op Beisloven. In het leegstaande schooltje gebeuren vreemde dingen zegt het buurtcomité.

Het buurtcomité stelt zich ook vragen over het jeugdcentrum De Muze. Daar staan twee gastanks waarvan gezegd wordt dat ze een gevaar betekenen voor de jongeren en de kinderen die er spelen. Op enkele meter van die tanks werden nu drie speeltuigen geplaatst.