Skip to content

johan van bever

advertentie

De stad Zottegem neemt net als vorig jaar deel aan de Actie Klimaatwijken. De stad daagt een groep inwoners uit om tijdens  de periode van 1 november 2007 tot 30 april 2008 acht procent energie te besparen. Het schepencollege trekt voor de actie 2.000 euro uit.

Afgelopen winter namen drie groepen deel aan de actie. Dat waren de scouts van Zottegem, het PTI van Zottegem en een groep die zichzelf de Kilowattekes noemde. Groepen die komende winter wensen deel te nemen kunnen contact opnemen met de stedelijke milieudienst.

Met de Klimaatwijken wordt het Kyoto-protocol tot in de woonkamer gebracht. Groepen gezinnen in de wijk en de gemeente, samengebracht in zogenaamde klimaatwijken, gaan een weddenschap aan. Ze wedden met hun gemeentebestuur dat ze in zes maanden tijd 8% kunnen besparen op hun energiefactuur. Indien de wijk het engagement haalt krijgt die een beloning van het gemeentebestuur en een energiebonus van de energienetbeheerder en/of de provincie.

Men staat er niet alleen voor. Elke wijk wordt geholpen door een energiemeester. Dat is een energieke vrijwilliger uit de wijk die eerst een stoomcursus ernergie sparen krijgt van het vormingscentrum Dialoog en die kennis dan kan overdragen op de deelnemers in de Klimaatwijk.