Skip to content

johan van bever

advertentie
Soie Sauvage opent Zoetegemfestival
De muziekgroep Soie Sauvage heeft vrijdagavond het Zoetegemfestival op gang gespeeld in de cafetaria van het ocmw van Zottegem. De komende weken zorgen zowat dertig verenigingen voor een brede waaier aan culturele activiteiten in Zottegem.

De cafetaria van het ocmw is een vrij ongebruikelijke plaats om het Zoetegemfestival te openen, maar dat was een bewuste keuze zegt ocmw-voorzitter Kurt De Loor. Het toont aan dat het ocmw volwaardig deel uiutmaakt van de Zottegemse samenleving. Met een tentoonstelling ,,portretten van Zottegemnaren'' participeert het ocmw ook in het festival.

Jaar na jaar krijgt het evenement meer en meer uitstraling. Volgens Chris De Saveur, voorzitter van de cultuurraad, is de 14de editie die vrijdag van start ging een festival zijn naam waardig. ,,De zomer kan niet zoeter beginnen''.

Zottegem wil zich onderscheiden van andere steden zegt cutluurschepen Dirk Van Herzeele. Zottegem is een cultureel bruisende stad maar vooral een muziekstad. Zijn kerngedachte is dat de bezoeker Zottegem moet kunnen ,,beleven''. De komende weken krijgt die bezoeker daar ruimschoots de kans toe met zaterdag de braderij met jazz in the street en om 15 uur jazz in de bib.