Skip to content

johan van bever

advertentie

Maandagavond werden de nieuwe A & B kernen van KSV Zottegem voorgesteld. Met deze ploeg moet Zottegem zich tenminste handhaven in derde klasse, na het kampioenenseizoen van afgelopen voetbaljaar.

Kris Van Der Haegen blijft aan het roer als trainer. Hij kijkt alvast uit naar een mooie reeks derby's. Zottegem stond Van Steenbergen, Van Den Abeele, Verstichelen, De Rouck en Roelandt af aan diverse clubs uit de regio. Die maakten plaats voor 7 nieuwe spelers: de spitsen Lander De Weer en Aziz Nouhass, doelman Joost Louvet, verdedigers Bart Matthys en Bram Van Der Stuyft, aanvaller Lino Uytenhove en middenvelder Thomas Bradt. Hiermee stijgt de gemiddelde leeftijd van de spelers wel boven de 22 jaar, maar het blijft hoofdzakelijk jong & regionaal talent. In de B kern treden twee nieuwe spelers aan van Deinze: Thys De Clercq en Matthieu Van Acker.

Het bestuur van KSV betreurde de afwezigheid van het Zottegemse stadsbestuur op de ploegvoorstelling en voorzitter Marleen De Clercq hoopt vurig dat dit geen teken aan de wand is, want Zottegem zal zeker zijn steentje moeten bijdragen om de locatie te optimaliseren voor de sterke derby's die vanaf september op het programma staan.

De avond werd muzikaal ingelijst door Edwin van de Falstaff. Ook miss voetbal 2007, Elsie, ontbrak niet op het feest. En het is nog niet afgelopen met feesten. De supportersfederatie steekt van 11 tot 12 augustus de handen uit de mouwen om van de 85ste verjaardag van de club een groot volksfeest te maken voor alle sympatisanten.