Skip to content

johan van bever

advertentie
Pieter Muys uit Zottegem wint in Wetteren
Pieter Muys uit Zottegem heeft zondag in Wetteren de 3de grote prijs Aimé Van Den Broecke voor beloften gewonnen.
Al vroeg in de wedstrijd scheidde zich een groep van twintig renners af. Die bleven tot op het einde voorop. Bij die twintig ook enkele streekrenners. Naast Pieter Muys uit Zottegem waren dat ook Jens De Paepe uit Smetlede, Jeroen Matthijs uit Moortsele, Laurens De Vreese uit Melle en Nico Ponnet uit Oordegem.
Pieter Muys probeerde het op dertig kilometer van het einde alleen. Hij had heel wat ploegmaats mee in de groep en rekende er op dat die de achtervolging zouden verstoren. Toen de groep toch dichter kwam liet Muys zich inlopen. Uiteindelijk probeerde hij het opnieuw in de laatste kilometer. Deze keer was hij wel definitief weg. Enkele seconden later werd gesprint voor de tweede plaats, een millimeterspurt die gewonnen werd door de Nederlandse Maarten De Jonge voor Timothy Dupont uit Bredene en Benny Goossens uit Halle. Laurens De Vreese werd 7de.
Het was van in de juniores-categorie geleden dat Pieter Muys nog eens had gewonnen. Koersen kwam tijdens zijn studies op de Hogeschool immers op de tweede plaats. Nu hij afgestudeerd is laat hij zich zien. Hij deed dat al met een paar tweede plaatsen maar in Wetteren was het bingo.