Skip to content

johan van bever

advertentie

Pieter Muys wint in Strijpen
Pieter Muys uit Zottegem heeft maandag in Strijpen de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften gewonnen. Het is zijn tweede overwinning in korte tijd, na Wetteren. Muys gaf enige tijd zijn studies voorrang. Het was geleden sinds zijn periode bij de juniores dat Muys kon winnen. Nu is hij helemaal terug.

Nog voor halfweg koers dat zich een kopgroep van zes renners gevormd. Onder hen de latere winnaar Pieter Muys. Een andere streekrenner was Kim Wuytens uit Impe. De zes zongen het uit tot op het einde en sprintten voor de overwinning. Muys haalde het voor Bart Vleugels uit Itegem en Philippe Pratte. Pascal Baetens werd vierde, Kim Wuytens vijfde en Gordon Rolet zesde.

Vanuit de achtergrond probeerden drie renners nog bij de koplopers te komen. In dat groepje zat Kurt Eeckhout uit Herzele, een man in vorm. Het drietal slaagde er niet in. Eeckhout verloor de sprint voor de zevende plaats van Bart De Boeck en werd achtste op 35 seconden. Thijs Billemon uit Zottegem werd 12de op ruim een minuut, Kris Van der Massen uit Herzele werde 15de.