Skip to content

johan van bever

advertentie
Zottegem wint met strafschoppen
Voetbalclub SV Zottegem heeft zich geplaatst voor de tweede ronde in de Beker van België maar had tegen Olsa Brakel wel strafschoppen nodig.

Olsa Brakel zette Zottegem de ganse wedstrijd onder druk. Brakel kwam na 13 minuten op voorsprong toen Serge Beerens de bal in doel stifte. Vier minuten later zette Lander Deweer met een kopbal de stand weer gelijk maar kort voor de rust scoorde Jurgen Coppens opnieuw voor Brakel. Na zeven minuten spelen in de tweede helft maakte Giovanni Sandra opnieuw gelijk. Daarna was er nauwelijks nog wat te zien. Zottegem kroop door het oog van de naald toen Nico Praet op twee minuten van het einde alle richting miste en van dichtbij meters naast het doel schoot.

Zottegem wint met strafschoppen

De strafschoppen moesten uitsluitsel geven over de wedstrijd. Het bleef gelijk opgaan tot 4-4 maar de laatste strafschop van Dieter Guillemaere werd door doelman James De Cabooter gepakt. Zottegem gaat door naar de volgende ronde en treft daarin Petegem die Lebeke-Aalst uitschakelde. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 5 augustus om 16 uur in Petegem.