Skip to content

johan van bever

advertentie
SV Zottegem heeft zich geplaatst voor de derde ronde in de Beker van België
Voetbalclub SV Zottegem heeft zich geplaatst voor de derde ronde in de Beker van België. Zottegem won met 1-3 bij Sparta Petegem.

Sparta Petegem was onverwachts doorgestoten naar de tweede ronde na het uitschakelen van Lebeke-Aalst. Petegem had eigenlijk een oefenwedstrijd gepland tegen Oosterzele maar deze match werd geschrapt voor het bekertreffen, tegen Zottegem.

SV Zottegem heeft zich geplaatst voor de derde ronde in de Beker van België

In de eerste helft miste Petegem een strafschop waardoor het bij de rust 0-0 was gebleven. In de tweede helft kwam Petegem na 20 minuten spelen dan toch op voorsprong. Dieter Craeyveld stuurde de 1-0 voorbij doelman James De Cabooter. Op een kwartier van het einde kantelde de wedstrijd. Zottegem scoorde drie keer in vier minuten tijd, twee keer vanop strafschop. De eerste strafschop, na een licht toegekende duwfout, werd omgezet door Kenneth Spitaels. Na een blitsactie van Koen Hereman op links werkte Wouter Moreels af en bracht Zottegem op voorsprong. Na een nieuwe strafschop voor handspel verzekerde Kenneth Spitaels zijn ploeg van een volgende bekerronde.

De volgende wedstrijd in de Beker van België wordt een verplaatsing naar Tongeren, op zondag 12 augustus met aftrap om 16 uur.