Skip to content

johan van bever

advertentie
Afgelopen zondag plaatste SV Zottegem zich voor de derde ronde van de Beker van België voetbal. Nu volgt een verplaatsing naar Tongeren. Maar het is echter niet zeker of Zottegem de derde ronde mag spelen. Er dreigt immers een uitsluiting omdat er tijdens de wedstrijd vier vervangingen voor Zottegem plaatsvonden.

In Het Laatse Nieuws schrijft journalist Hans Fruyt maandag dat er een reukje is aan de overwinning van Zottegem. Er wordt verwezen naar twee licht toegekende strafschoppen, maar ook Petegem kreeg een strafschop. Het bestuur van Sparta Petegem verwijst ook naar de vier wissels die trainer Kris Van der Haeghen doorvoerde. Hierover bestaat blijkbaar nogal wat verwarring. Volgens trainer Van der Haeghen mag het, volgens het bestuur van Petegem niet. Men wacht nu een beslissing van de Voetbalbond af.

De redactie van www.regiozottegem.be heeft er het bondsreglement op nageslagen. Daarin staat dat voor elke officiële wedstrijd maximum drie vervangingen toegestaan worden. Daarvan kan afgeweken worden bij tornooien en bij vriendschappelijke wedstrijden. Op provinciaal vlak kan er ook een uitzondering gemaakt worden voor de provinciale beker. Zo is het toegestaan om vier vervangingen uit te voeren in de Beker van Oost-Vlaanderen. Voor de Beker van België daarentegen staat niets over mogelijke uitzonderingen vermeld. Volgens het bondsreglement heeft Zottegem dus een wissel teveel uitgevoerd.