Skip to content

johan van bever

advertentie
Pieter Muys ontvangen op stadhuis
In Zottegem is wielrenner Pieter Muys ontvangen op het stadhuis. Hij kreeg er van het stadsbestuur de felicitaties voor het behalen van de nationale titel bij de beloften.

Het is intussen 50 jaar geleden dat Zottegem nog eens een Belgisch kampioen had bij de beloften. Dat was Clement Roman in 1957. De supporters zullen Muys echter niet zo vaak in zijn tricolore trui zien rijden want volgend seizoen rijdt Muys bij een andere categorie. Afhankelijk van wat er de komende maanden gebeurt rijdt hij bij de elite zonder conctract of bij de elite met contract. Momenteel heeft Muys een stagecontract bij de profploeg Babes Only.

Muys zal de komende weken nog enkele profkoersen rijden en daarnaast ook nog een paar keer aantreden bij de beloften. Zo zal hij van de partij zijn in de wedstrijd voor elite zonder contract en beloften in Wetteren, op zaterdag 1 september. Het is zijn bedoeling om nog enkele mooie resultaten te behalen. Op die manier kan hij misschien een profcontract versieren. Er is al interesse maar Pieter Muys werd nog door geen enkele ploeg echt gecontacteerd.

Pieter Muys breekt dit jaar echt door bij de beloften. Voordien ging zijn volle aandacht naar zijn studies. Vorig jaar studeerde hij af. Tijdens zijn stage begon het te kriebelen om zijn zinnen op de sport te zetten en te proberen daarin iets te bereiken. Dankzij een halftijdse job in het Atheneum in Zottegem had hij genoeg kans om te trainen. In september is Pieter Muys opnieuw vrij voor de arbeidsmarkt, wie weet als profrenner.