Skip to content

johan van bever

advertentie
Hans Laureyn militair kampioen in Erwetegem
Hans Laureyn uit Diepenbeek is in Erwetegem Belgisch militair kampioen wielrennen geworden. Hans Laureyn is gekazerneerd bij de para's in Schaffen.

Belgisch militair kampioenschap wielrennenHet was vijf jaar geleden dat het Belgisch kampioenschap voor militairen nog eens georganiseerd werd. Het was meteen de eerste keer dat het gebeurde in burgermidden. De vorige keer was het parcours uitgetekend op de luchtmachtbasis van Koksijde. Tegelijkertijd had defensie aan de aankomstplaats, vlakbij de sporthal aan de Smissenhoek, een defensiedorp neergepoot. Daar kon men allerlei attracties zoals de F16-simulator proberen of kennis maken met het leger. Het pas opgerichte feestgezelschap D'Ertegemse Trekkers lieten zich optrekken voor een afdaling op de Death Ride. Kort na de start van de wielerwedstrijd vlogen vier F16's laag over Erwetegem. Het was een welgekomen extra evenement op Erwetegem-kermis.

Dinsdagmiddag werden de twee eerste titels uitgereikt. Jo Wijgaerts werd Belgisch kampioen bij de Masters en Veronique Coene bij de dames. Daarna was het de beurt aan de seniores met twee uitgesproken favorieten. Dat waren uittredend kampioen Geert Vermoote uit Vinkt en de man in vorm Nicky Cocquyt uit Belzele bij Evergem. Maar het was Hans Laureyn die van die rivaliteit gebruik maakte om er in de slotronde vanuit het kopgroepje alleen vandoor te gaan. Het spurtende groepje kwam nog akelig dichtbij maar Laureyn behield enkele meters voorsprong op Geert Vermoote die tweede werd. Nicky Cocquyt strandde op een derde plaats.

Eregasten op het podium waren Frederik Van Lierde, Europees kampioen triatlon op de lange afstand en zesdaagse-coryfee Patrick Sercu.