Skip to content

johan van bever

advertentie
De competitie in tweede en derde klasse, met Standaard Wetteren en SV Zottegem, moet stilgelegd worden. Dat heeft de rechtbank van eerste aanleg in Namen bevolen. Deze uitspraak is een gevolg van de herrie tussen UR Namen en Verbroedering Geel. Zij willen allebei een plaats in tweede klasse. Momenteel zijn beide ploegen in derde klasse ingedeeld. Namen ging hiertegen in beroep. Het is nu wachten op een uitspraak van het Hof van Beroep. Dat wordt verwacht op 25 september. Tot dan mogen er dus geen wedstrijden gespeeld worden.

Bij Standaard Wetteren en SV Zottegem zorgde de zaak voor heel wat praktische problemen. Zo waren de kalenders al gedrukt toen de Voetbalbond besliste dat zowel Namen als Geel in derde klasse zouden spelen. Hierdoor komt er een 17de ploeg bij in de reeks van Wetteren en Zottegem. De kalenders moesten herdrukt worden wat de ploegen op extra kosten jaagde.

Een ander gevolg van de zaak is dat Standaard Wetteren zijn bekerwedstrijd tegen eersteklasser Bergen niet kan spelen in het voorziene weekend van 24 en 25 oktober omdat precies dan die extra wedstrijd in competitie dient gespeeld te worden. Er moet uitgekeken worden naar een andere datum. De bekermatch zou dan ook een midweekwedstrijd worden.

De uitspraak van het Hof van Beroep kan opnieuw alles veranderen.

SV Zottegem heeft in elk geval toch ook een kopzorg minder. Zo is er een nieuwe shirt-sponsor gevonden. Het is de firma VOLVO D'Hondt-Reynaert. De nieuwe hoofdsponsor werd donderdagavond na de training voorgesteld in het Volvo-filiaal in de Industrielaan in Zottegem.