Skip to content

johan van bever

advertentie
Lensy Debboudt uit Zottegem
Evelyne Arijs uit Erondegem heeft maandag in Massemen de wielerwedstrijd voor dames elite gewonnen. Evelyne Arijs is nog maar eerstejaars junior en toonde zich al beter dan de elite-dames. De wedstrijd gold als provinciaal kampioenschap. Arijs kwam niet in aanmerking gezien zij nog maar junior is. Lensy Debboudt uit Zottegem werd vierde en verlengt haar titel. Eerder werd ze ook al provinciaal kampioene tijdrijden. 

Evelyne Arijs uit ErondegemEvelyne Arijs is een supertalent. Afgelopen zaterdag won ze nog in Wenduine en enkele weken geleden werd ze zesde op het wereldkampioenschap op de baan. Ze is als eerstejaars junior zelfs al beter dan de elite-dames. Dat demonstreerde ze in Massemen, een wedstrijd waarin ze doorgaans in de aanval reed. Zij was de eerste aanvalster in de koers en toen even later Lensy Debboudt aan de haal ging was zij de enige die reageerde. Uiteindelijk liep alles terug samen. Op zowat 15 kilometer van de aankomst vormde zich een kopgroepje van vier met opnieuw Evelyne Arijs en Lensy Debboudt. Ook Annick Van Leuven uit Schoten en Emma Silverside zaten in de kopgroep die het tot op het einde volhield.

Emma Silverside kwam als eerste uit de laatste bocht maar Evelyne Arijs remonteerde haar nog en won de wedstrijd. Lensy Debboudt liet zich uitbollen want zij was in de kopgroep de enige renster die in aanmerking kwam voor de provinciale titel. Debboudt werd vierde. Annick Van Leuven eindgde derde. Ilse Van de Pontseele uit Deftinge werd zesde en is tweede Oost-Vlaamse wat haar de zilveren medaille opleverde. Nancy Scherpereel uit Sint-Martens-Latem werd derde Oost-Vlaamse en pakte de bronzen plak.

De wedstrijd was met enkele minuten vertraging begonnen omdat er nog een vrachtwagen van een kermisfoorkramer in de weg stond.