Skip to content

johan van bever

advertentie

Vlaams minister van Binnenlands bestuur Marino Keulen heeft het stadsbestuur van Zottegem de machtiging gegeven om over te gaan tot de gerechtelijke onteigening van het voetbalterrein van FC Erwetegem aan de Klemhoutstraat. De minister erkende de hoogdringendheid. Dat is goed nieuws voor de voetbalclub die momenteel zijn wedstrijden op de jeugdterreinen van SV Zottegem speelt. Eerder al had het stadsbestuur een onderhandelaar aangesteld om de onteigening voor te bereiden.

Voetbalclub FC Erwetegem moest zijn voetbalterrein verlaten nadat de eigenaars hun gronden terug opeisten. Vorig seizoen speelde Erwetegem in het stedelijk sportstadion maar op vraag van SV Zottegem verhuisde de club voor zijn wedstrijden in het komende seizoen naar de jeugdterreinen aan de Kloosterstraat in Erwetegem.

FC Erwetegem hoopt op een snelle oplossing in de vorm van de regularisatie van hun sportterrein. In het licht van die realisatie heeft minister Keulen nu de machtiging tot onteigening bij hoogdringendheid gegeven. Nog een extra jaar zonder reclame-inkomsten kan het einde van de club betekenen zei de voorzitter van de vierdeprovincialer tijdens de voorstelling van de ploeg.