Skip to content

johan van bever

advertentie
Voetbalclub SV Zottegem heeft een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Het is Kevin Waegemans (35). Het gaat uitstekend met SV Zottegem. De ploeg haalde de eerste periodetitel binnen en speelt dus zeker de eindronde. Het doel is echter om kampioen te spelen en rechtstreeks te promoveren naar tweede provinciale. Toch is er een trainerswissel. Dat komt omdat de huidige trainer Tom Ide volgend jaar voor een lange periode naar het buitenland trekt. De club wou zo snel mogelijk een opvolger hebben.

Kevin Waegemans uit Geraardsbergen behaalde zijn UEFA A diploma in 2006, doorliep als jeugdtrainer zowat alle jeugdreeksen bij KSV Geraardsbergen, trainde de U16 van KAA Gent en was daarna aan de slag als beloftentrainer bij Standaard Wetteren. Hij keerde dan terug naar de heimat en was twee jaar terug de architect van de kampioenstitel met Jong Geraardsbergen in 4de provinciale. Ook vorig seizoen was hij actief bij Jong Geraardsbergen waar hij na een goede start van het seizoen ietwat onverwacht opstapte toen hij zich niet langer kon vinden in de toekomstvisie van de club.

Professioneel is hij als secretaris verbonden aan de Federale Trainersschool en is hij daarnaast Team Manager van de nationale ploeg U21, waar hij samenwerkt met Johan Walem.

Naast zijn trainerskwaliteiten waren zijn positieve en aanvallend ingestelde voetbalvisie, zijn gedrevenheid, zijn oog voor jeugdig talent en focus op doorstroming elementen die nauw aansloten bij de sportieve visie van de club.