Skip to content

johan van bever

advertentie
Natuurpunt Herzele organiseert een voordracht over marterachtigen op vrijdag 10 februari.

Op dinsdag 27 september om 20 uur komen het Octopus Symfonisch koor | Dubbelkoor naar de kerk van Herzele in het kader van het festival van Vlaanderen.


Met een wafelenbak woeden 8 Herzeelse goede doelen gesteund.


Op 5 september start op de vroegere locatie van Bouwbedrijf Goossens in de Molenstraat 51 in Woubrechtegem een nieuwe dagbesteding voor mensen met een beperking. 

In oktober start Riopact (het samenwerkingsverband tussen Aquafin en De Watergroep) in samenwerking met de gemeentes Geraardsbergen en Herzele met rioleringswerken in de Eikestraat. 

Kinderen zamelen geld in voor ALSKinderen van Basisschool De Trampoline, de Gemeentelijke Basisschool en het Atheneum in Herzele hebben centjes ingezameld voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. De centjes werden op de parkeerplaats van de Steenoven verzameld. Er werden de drie letters ALS mee gevormd. Schepen van Onderwijs Benjamin Rogiers kreeg de opdracht alle centjes op te rapen en te tellen. Dat geld wordt dan aan de ALS-liga geschonken. De actie sproot voort uit de uitdaging voor de Ice Bucket Challenge. Schepen Rogiers had de directies van de scholen uitgedaagd. Zij namen deel aan de Ice Bucket Challenge waarbij men ijswater over zich heen giet. De scholen besloten om het thema open te trekken naar de leerlingen en de ouders.  Zo komt een ALS-patiënt ook uitleg geven over de ziekte in de gemeentelijke basisschool.