Skip to content

johan van bever

advertentie
Signalisatie en afvalcijfers voor containerpark
Op vraag van schepen van afvalbeleid Els De Turck heeft Ilva nieuwe signalisatie gezet op het containerpark van Oosterzele, en in navolging ook op de andere containerparken van het werkingsgebied.

Het gaat om signalisatie dat het de bezoeker duidelijker maakt wat die precies moet doen en op welke knoppen de bezoeker moet drukken wanneer hij een automaat passeert. Aan de hand van kleuren en pijltjes moet alles nu voor iedereen duidelijk worden.

Meteen kondigde directeur Henk Geeroms aan dat er volgende week een houthakselbox geplaatst wordt aan de ingang van de containerpark aan de Lange Ambachtstraat. Daar kunnen inwoners gratis verhakseld hout afhalen.

Ilva maakte ook enkele afvalcijfers bekend. Uit die cijfers blijkt dat het containerpark van Oosterzele niet minder bezocht wordt dan in andere gemeenten van het Ilva-werkingsgebied. De Oosterzelenaars brengen ook ongeveer evenveel afval dan in andere gemeenten.

Eerder was wel vastgesteld dat de hoeveelheid restafval in Oosterzele veel hoger ligt dan in de andere gemeenten. Hierover heeft Ilva nu een studie gemaakt. De resultaten daarvan worden gepresenteerd op woensdag 30 januari om 19.30 uur, voorafgaand aan de gemeenteraad, in het gemeentehuis van Oosterzele.