Skip to content

johan van bever

advertentie
Lokaal sociaal beleidsplan in Oosterzele
In Oosterzele heeft ocmw-voorzitter Hilde De Sutter het lokaal sociaal beleidsplan voorgesteld.

Het plan is gebaseerd op een zeer grondige omgevingsanalyse. Een zorgraad zal de uitvoering van het plan opvolgen.

Het ocmw wil de sociale dienstverlening zoveel mogelijk uitbreiden. Zo staat de oprichting van een dienstencentrum gepland. Er wordt gezocht naar vrijwilligers die vereenzaamde mensen gaan bezoeken en er komt een boodschappendienst.

Voor de kinderopvang zullen de opvangdames bijscholing krijgen teneinde het niveau nog te verhogen. Daarnaast wordt een kinderopvangcoördinator aangeworven. In 2009 komt er een overlegplatform om sociale uitsluiting op school te voorkomen.

Het wooncomfort in groot-Oosterzele moet verbeteren. Het ocmw wil dat doen met het aanbieden van woonadvies en renovatiepremies voor eigenaars die hun woning willen verhuren aan het sociaal verhurkantoor. De gemeente houdt leegstaande en verwaarloosde gebouwen in de gaten en zal haar recht op voorkoop laten gelden. Deze woningen worden dan doorverkocht aan een sociale huisvestingsmaatschappij. Dat is een onderdeel van het opzet om de sociale woningbouw in Oosterzele te stimuleren.

Nog dit jaar gaat een strijkdienst van start en begint de verbouwing van het ocmw-gebouw aan het Gootje in Balegem. Dat wordt een sociaal huis met loketfunctie en een derde verdieping.