Skip to content

johan van bever

advertentie
De gemeente Oosterzele en Unizo hebben van de Vlaamse regering het licht op groen gekregen voor de start van het buurtwinkelproject. Na twee projectoproepen had de Vlaamse overheid 8 projecten aangeduid. ,,Oosterzele was daar niet bij maar krijgt een herkansing’’ zegt Vlaams minister van Plattelandsbeleid Kris Peeters.

Het nieuws wordt intussen bevestigd door burgemeester Johan Van Durme. De burgemeester wou het nieuws bekend maken op de gemeenteraad van 9 april. Het project zou van start gaan tijdens de dag van Belgerinkel op 26 april. Oosterzele krijgt van de Vlaamse overheid 25.000 euro. De gemeente legt daar nog eens 25.000 euro extra bovenop.


Het buurtwinkelproject is een idee van de Vlaamse overheid en ingegeven door de sterke terugloop van het aantal buurtwinkels. In 2006 werd een absoluut dieptepunt bereikt. Waar het marktaandeel van kruidenierszaken en superettes twintig jaar geleden nog 17% was, is dat vandaag nog amper 6%. Heel wat kleine zelfstandigen hebben moeite om een opvolger te vinden. Daarnaast zullen, volgens Unizo, de nieuwe hygiëne- en voedselveiligheidsrichtlijnen de komende jaren nog heel wat winkels hun deuren doen sluiten.