Skip to content

johan van bever

advertentie
De geluidsoverlast van de N42 in Balegem is erger dan die in de omgeving van de luchthaven van Zaventem. Dat blijkt uit een geluidsmeting, uitgevoerd door de Afdeling Wegen en Verkeer op vraag van de vzw Leefbaar BOS. Op verschillende meetpunten in de nabijheid van de N42 liggen de gemiddelde geluidsniveaus boven 70 decibel. 

De hoogste gemiddelde meting was 78 decibel, vergelijkbaar met het geluid van pneumatisch gereedschap op 15 m afstand. Daarenboven werden pieken gemeten tot 86 decibel. Dat is het geluid van een vliegtuig dat door de geluidsbarrière gaat.  Aan een aantal woningen werd gedurende meer dan 10 % van de meettijd meer dan 80 decibel opgemeten.

Leefbaar BOS grijpt die resultaten aan om maatregelen te nemen. Het actiecomité heeft aan het gemeentebestuur van Oosterzele gevraagd om met de Afdeling Wegen en verkeer naar oplossingen te zoeken, om snelheidscontroles te laten uitvoeren ter hoogte van het Parksken, om flitspalen aan te vragen en om bij werken aan het wegdek gebruik te maken van geluidsvriendelijke wegbedekking.