Skip to content

johan van bever

advertentie
Fietsers en landbouwvoertuigen worden voorlopig nog niet geweerd van de N42 in Oosterzele. Dat blijkt uit het antwoord van de Vlaamse Minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits op een vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Annick De Ridder. Tijden haar werkbezoek aan Sint-Lievens-Esse had de minister hierover al een kort onderhoud met een vertegenwoordiger van de landbouw gehad. Landbouwers en fietsers moeten eerst een alternatief hebben vooraleer hen verboden wordt op de N42 te rijden.

De reeds parallel gelegen Oude Geraardsbergse steenweg en de nieuw aan te leggen ventwegen zullen een volwaardig alternatief bieden zegt de minister maar die nieuwe ventwegen moeten eerst aangelegd worden. Het is echter duidelijk dat die fietspaden er nog niet meteen zullen liggen.

Volgens Filip Michiels uit Oosterzele en kabinetsmedewerker van Annick De Ridder zullen de fietspaden pas na de volgende gemeenteraadsverkiezingen uitgevoerd worden, want een start van de werken zou gezien het studiewerk en de onteigeningen ten vroegste in 2013 haalbaar zijn.

Uit een ruwe raming zou blijken dat de aanleg van de fietspaden 1.500.000 euro zou kosten. De gemeente Oosterzele moet volgens Michiels de trekkende rol voor de aanleg van de fietspaden op zich nemen. De kosten van de nieuwe fietspaden zullen in eerste instantie door de gemeente Oosterzele geprefinancierd moeten worden. Via verschillende schijven wordt het voorgeschoten bedrag nadien door het Vlaamse Gewest grotendeels of volledig betoelaagd.